Избрани Новини

Наградиха изпълнителите на фестивала “Златен кестен” в Петрич

Завърши 21-вото издание на песенния конкурс

Популярни български изпълнители, заедно с техни млади колеги, взеха участие в 21-то издание на фестивала “Златен кестен”, информира БНТ. В продължение на две вечери на откритата сцена на градския площад в Петрич артистите представиха 22 нови авторски песни в популярните поп и рок стилове.

Със старите градски шлагери, които звучаха на “Златния кестен”, Петрич се утвърди като столица на българския евъргрийн.

Любен Кънчев, член на журито: “Петрич има огромното достойнство, за това да запази толкова дълги години фестивала “Златен кестен”".

Маргарита Хранова, носител на ІІ награда: “За мен е важно човек да участва на такива места, за да представя хубава музика.”

Разнообразни по стил и изпълнения бяха представените 22 конкурсни песни.

Любомир Дамянов, композитор: “Тук и двата полюса са застъпени – и стария шлагер в добрия му вид, и нова модерна музика.”

Петя Боюклиева, награда на община Петрич: “Изобилие от хитове, от звезди, млади и стари, всякакви жанрове поп, рок, денс.”

Журито присъди две първи награди на двама млади изпълнители – Константин Белчев и Станислава Димитрова-Съни.

Константин Белчев, носител на І награда: “За мен е изключителна чест, че тази година участвам в този конкурс заедно с тези утвърдени имена и личности.”

Станислава Димитрова-Съни, носител на І награда: “Има една енергия, която на другите фестивали и по друг начин лично аз я усещам.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов