Избрани Новини

Кметът на Благоевград откри нова детска градина (снимки)

Намира се в сградата на бившето I ОУ "Св. св. Кирил и Методий“

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на Общински съвет Радослав Тасков официално откриха новата детска градина, намираща се в сградата на бившето I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград. 

Преди да бъде прерязана лентата, възпитаниците от 4-те групи на ЦДГ „Ведрица“ изнесоха богата музикално-танцова програма. Децата, облечени в носии, отправиха своя поздрав към присъстващите на церемонията, като показаха отлични танцови умения.

"Уважаеми д-р Камбитов, сърдечно Ви благодарим за волята, която проявихте и построихте тази детска градина. На Вас и Вашия екип пожелавам здраве, сили и търпение, за да се справите с предизвикателства на времето“, каза по време на тържествената церемония директорът на ЦДГ „Ведрица“, чийто филиал ще бъде именно в новоизграденото заведение, Антоанета Григорова.

След концертната програма, изнесена от малчуганите, д-р Камбитов ги поздрави за добрата подготовка.

След официалното откриване кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, родители и гости имаха възможност да разгледат новото детско заведение. В него ще бъдат настанени общо 60 деца, които са разпределени в две групи. Първите настанени са възпитаниците от четвъртите групи на ЦДГ „Ведрица“.

Строително-монтажните работи в детската градина започнаха в началото на лятото. Дейностите са извършени качествено и в срок. Сменена е дограмата, поставена е топлоизолация, монтирани са климатичните тела и леглата. Детската градина се състои от две занимални, две спални и обслужващи персонала помещения.

В двора са изградени две детски площадки за игра. Те са съобразени с всички изисквания за безопасност и са предназначени за деца от 0 до 3 и 3 до 12-годишна възраст, като няма да има ограничение те да се ползват само от детската градина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)