Избрани Новини

Учебната година в Банско бе открита тържествено (снимки)

Над 600 ученици произнесоха в един глас "Аз съм българче”

С тържествено откриване на площад „Никола Вапцаров” в Банско бе дадено началото на новата учебна година. С вдигане на националния трибагреник и химна на републиката бе даден старт на церемонията, в която над 600 ученика от общинските училища НУ „Св. Паисий Хилендарски” и СОУ „Неофит Рилски” произнесоха в един глас най-българското стихотворение „Аз съм българче”.

„Днес ние полагаме началото на една традиция. Оттук, от централния площад на Банско, вече всяка година ще изпращаме децата ни на училище. Ще бъдем до тях в първия учебен ден, за да засвидетелстваме като общество нашата почит и уважение към родното училище. Днес, на този площад има много добра енергия, породена от вълнението на учениците, от усмивките на учителите и от радостта на банскалии. Нека тази енергия влезе в класните стаи и да съпътства целия учебен процес. На добър час!” приветства учителите, учениците и техните родители кметът Георги Икономов.

В община Банско през 2015/2015 учебна година за първи път пристъпват прага на училището 126 първокласника, от които 97 са в град Банско.15-003



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов