Избрани Новини

Министър реже лентата на европейски парк в Добринище

Откриването е на 17 септември, четвъртък, от 11,30 часа

След първата копка през декември миналата година на земеделския министър Десислава Танева се пада честта да пререже трикольорната лента на ремонтирания парк в град Добринище. Тържествената церемония за официалното откриване на обновения и модернизиран обект ще се състои на 17 септември, четвъртък, от 11,30 часа.

Местните хора се сдобиха с уникален зелен оазис благодарение на реализиран проект по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., който е на стойност 820 140 лева без ДДС. Подменена бе растителността, монтира се автоматизирана поливна система, направиха се нова електрическа система и система за видеонаблюдение. За децата на града бе изграден нов кът с катерушки, а съществуващата площадка бе ремонтирана. Две интересни нови съоръжения красят парка. Първото от тях е водно огледало с водна каскада, а второто е арка с минерална вода, която е в римски стил. Средата в градския парк е изградена съгласно европейските изисквания за достъпност за лица в неравностойно положение.

„Програмата за развитие на селските райони е много полезна за нас, тъй като ни позволява да благоустрояваме малките населени места. Ние ще продължаваме да кандидатстваме по различни мерки и се надявам и за в бъдеще да успеем да рехабилитираме различни обекти в общината", твърди кметът на община Банско Георги Икономов.

„Паркът е любимо място за отдих не само за местните жители, но и за многобройните ни гости, а за децата са осигурени различни забавни съоръжения, за да прекарват и те добре времето си тук", каза градоначалникът на Добринище Китан Галчев, цитиран от standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов