Избрани Новини

Училищен празник и в Разлог

205 първокласници прекрачиха прага на училищата

Първият учебен бе отбелязан като истински празник във всички училища на територията на община Разлог. Училищните дворове се изпълниха с много настоящи и бивши ученици и учители, родители и гости, с музика, весело настроени и детска глъч.

Инж. Красимир Герчев, кмет на община Разлог, откри новата учебната година 2015-2016г. в СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”- Разлог, в ОУ „Никола Парапунов” - Разлог и ОУ „Братя Миладинови” в с. Елешница. Кметът изпрати поздравителни адреси до всички училища на територията на община и поздравителни картички до всички първокласници.

На тържествата по случай началото на новата учебна година присъстваха още д-р Мария Копанарова, председател на ОбС – Разлог, заместник-кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, Нина Кисова – началник отдел „Образование, култура, спорт и младежи”.

205 първокласници прекрачиха прага на училищата на територията на община Разлог. Общият брой на учениците в общината е над 2 000. Най-много са първокласниците в ОУ „Никола Парапунов” - Разлог – 47, в ОУ „Отец Паисий Хилендарски” - с. Баня са 38, в НУ „Яне Сандански” са 37. НУ „Св. Св. Кирил и Методий” - Разлог ще посрещне 31 първокласници, в СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” - Разлог те са 19. В училищата в Бачево и Елешница има по 10 първокласници, в Добърско – 9, в Горно Драглище – 3.

Училищната мрежа в общината се запазва и са осигурени достатъчно средства за нормалното протича на новата учебната година.

През целия ден полицейски екипи от РПУ - Разлог се грижиха за безопасността на учениците



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов