Избрани Новини

Бивш кмет провокира с първа книга

Нарича се "Интервю със себе си"

Бившият кмет на община Благоевград Лазар Причкапов направи „Интервю със себе си". Не, авторът не влезе в ролята на журналист, но написа книга, в която дава отговори на много от въпросите не само на себе си, но и на много българи.

„Преди десетина година бе първият ми опит, книгата бе с работно заглавие „Моята истина". Но емоцията там бе в повече и затова не я издадох. Най-важното ми послание в тази творба към моите сънародници е, че България е имала добро минало, въпреки че някои се опитват да го очернят. В неговата основа бяха градежът и съзиданието за доброто на българския народ. А вече 25 години някои не се спират да рушат", каза бившият първи секретар на ОК на БКП в Пиринския край Лазар Причкапов. Той е направил своята оценка на много важни събития отпреди 1989 година, не е спестил истината за тях и се надява, че ще провокира читателите да помислят сериозно за бъдещето на страната ни.

„Реших повече да не си затварям очите за разрухата, която настана. Имаме да изправяме много от кривиците си, аз самият не съм светец. Но е дошло време да си подадем ръка, за да стъпи България здраво на краката си в своето развитие и по-добро бъдеще. Дано в това отношение съм полезен с книгата си", допълва Причкапов, цитиран от standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов