Избрани Новини

С "Азбука на родния край“ посрещнаха първолачетата в Симитлийско

1 100 деца чуха първия училищен звънец

1 100 деца чуха първия училищен звънец, 137 за първи път влизат в класните стаи в училищата в община Симитли тази година. Особено специален бе денят за първокласниците. Заедно с комплекта букварче, читанка и сметало, 137-те деца, които с усмивка и любопитен поглед влязоха в родното училище, получиха специален подарък от кмета – "Азбука на родния край" - едно необикновено букварче. Много специално, различно от това, от което всеки първокласник учи буквите, сричките. В него са „скрити“ интересни неща за община Симитли. То показва със снимки, че Симитли е необикновено място, по-красиво от всички останали кътчета на света. По-богато, по-топло и уютно. Букварчето ще даде на децата първи уроци по родолюбие. „Аз вярвам, че ще искаш да знаеш още и още. От днес нататък те очакват години, в които ти ще научаваш много. Аз ти пожелавам да не спираш да питаш и да искаш да знаеш. Бъди смел да мечтаеш. И достатъчно упорит да постигаш мечтите си. Ти си детето – най-ценното, най-скъпото у дома. Ти си бъдещето на нашата община. Вярвай, че ние порасналите се грижим за всичко“, специално се обърна към първолачетата кметът Апостолов.

Рано сутринта удари първият училищен звънец в гимназията в Симитли. Педагозите от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Симитли посрещнаха 709 деца и младежи, от които 89 са първокласниците. По същото време училищния праг прекрачиха и 258 деца от село Крупник в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Първокласниците там са 23. Основното училище „Паисий Хилендарски ” в Долно Осеново посрещна 25 първокласника от общо 139 ученици.

Голям празник бе стартът на новата учебна година и в трите училища в общината. Кметът на общината Апостол Апостолов сподели празника на деца, учители и родители в гимназията в Симитли, в училището в село Крупник бе заместник-кметът Евгения Георгиева, а в Основното училище в Долно Осеново първия училищен звънец, заедно с деца и учители чу шефът на отдел „Образование“ в общината Ваня Узунова. За честит първи учебен ден кметът Апостолов пожела здраве, енергия и любопитство на децата, сили и търпение на госпожите. „15-ти септември е денят, който предизвиква трепет в сърцето на всеки. Денят, в който се отнасяме с голямо уважение и преклонение към българската наука и просвещение. Желая ви здраве, духовна сила и упоритост. Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценният дар за труда ви, учители! На добър път, деца!” Директорите на училищата посрещнаха всички свои ученици и им пожелаха успех през новата учебна година. Много песни и танци направиха 15 септември една от най- прекрасните дати за България и Община Симитли. Под звуците на първия училищен звънец четирите класа първолаци в училището в Симитли за първи път влязоха в своите класни стаи. А абитуриентите посрещнаха най-малките обитатели на родното училище със специални приветствия, информира imitli.info.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов