Избрани Новини

14 се кандидатират за кметското място в община Благоевград

За общински съветници ще участват представители от 29 партии, 3 местни коалиции, 2 централни и 7 инициативни комитета

14 са кандидатите, които ще влязат в надпреварата за кмет на община Благоевград на местните избори E-79.com. От тях 10 са подкрепени от политически партии, двама са независими кандидати и двама са подкрепени от коалиции. Сред известните кандидатури са на сегашния градоначалник Атанас Камбитов, издигнат от ГЕРБ, Владимир Елезов от Коалиция "Екип", Калоян Ханджийски, подкрепен от Коалиция "Реформаторски блок". Двамата независими кандидати са бившият младежки лидер на АБВ Илия Илиев и бившият шеф на Югозападното горско предприятие Александър Йолев. Това каза председателят на Общинската избирателна комисия в Благоевград  Елена Панчева.

В надпревара за общински съветници участие ще вземат представители от 29 партии, 3 местни коалиции, 2 централни и 7 инициативни комитета. Българска нова демокрация е получила отказ да се регистрира за участие в местните избори за общински съветни поради 3 -дневно забавяне на нужните документи.

През новия политически четиригодишен период в благоевградския общински съвет ще участват 41 местни парламентаристи. За първи път от 24 години  има увеличение на мандатите на общинските съветници в Благоевград. До сега те бяха 37 човека, но с решение на Централната избирателна комисия те ще бъдат 41. Промяната в числения състав се налага поради констатирания ръст в броя на населението на общината. При последното преброяване е установено че в община Благоевград живеят 104 хиляди жители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов