Избрани Новини

Трима кюстендилци с медали от Световната купа по батут

Кристияна Кръстева и партньорката й Анита Макулова от Стара Загора се закичиха с бронз.

От 10 до 13 септември в испанския град Вялядолид се проведе кръг от Световна купа по батут успоредно с международен турнир. България се представи с 16 национални състезатели в повечето от възрастовите групи. Българската федерация по скокове на батут заложи на трима кюстендилци от клуб "Евротрамп" - Яна Николова, Кристияна Кръстева и Емануил Валентинов. За радост и гордост и тримата кюстендилци се окичиха с медали, съобщава infomreja.bg.

В олимпийската дисциплина скокове на батут индивидуално при по-малките Яна Николова завоюва бронзов медал.  Еманоил Валентинов в синхронната надпревара заедно с партньора си от Габрово Георги Николов също се класираха трети. Кристияна Кръстева и партньорката и Анита Макулова от Ст. Загора се закичиха с бронз.

Другите национални състезатели Христина Пенева от Габрово взе златен медал при девойките, а при младежите Мариян Михалев - Ст. Загора също спечели златното отличие. В дисциплината скокове на батут синхрон Михалев заедно с Ивелин Йорданов постигнаха първо място.

В разговор за постигнатите отлични резултати, председателят на Българска федерация скокове батут Стоян Димитров, сподели: „Ние се гордеем с нашите талантливи спортисти. Този успех е закономерен, с оглед на упоритата работа и отдадеността в спортните клубове. Най-важното е, че за първи път състезателите на Русия остават след нашите спортисти в класирането“, посочи председателят.

„Това състезание беше част от подготовката за Световното първенство, което ще се проведе в края на ноември в датския град Одензе. Нашето намерение е да се представим по най-успешния начин там. Знаем, че ще бъде много трудно, защото при мъжете заявките за участие са рекордните 132, а при жените – 87, но въпреки това целта е една – заявоюване на квота за участие на Олимпийските игри в Рио през 2016 г.“, завърши Димитров.

Треньорът на Кристияна, Яна и Емануил - Асен Стоицов, е доволен от представянето на кюстендилците. "Те доказаха, че нашата школа е на високо ниво и с големи амбиции в класиранията при батута в международен аспект. Трима състезатели - три медала от общо 6 за България; и тримата влязоха на финалите в индивидуалните надпревари, каква по-голяма гордост".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)