Избрани Новини

Министър Танева присъства на откриване на парк в Добринище (Снимки)

Министърът подчерта, че община Банско е с изплатени около 5 млн. лева субсидии от ДФ "Земеделие"

Паркът в град Добринище бе официално открит от кмета на община Банско Георги Икономов, министъра на земеделието и храните Десислава Танева и кмета на Добринище Китан Галчев.

Изцяло са обновени парковите алеи и зелените площи съгласно съвременните изисквания за достъпност, монтирана е нова детска площадка и ремонтирана съществуващата, изградена е водна каскада, монтирано е видео наблюдение и напоителна система.

Министър Танева поздрави жителите и гостите на града с подобрението в градската среда, като подчерта, че община Банско е една от най-работещите общини с изплатени около 5 млн. лева субсидии от ДФ „Земеделие”.

В поздрава си към присъстващите кметът Икономов изказа удовлетвореност от свършеното в град Добринище с рехабилитацията на парка, асфалтирането на улици, подмяната на тротоари, както и започналия цялостен ремонт на подпокривното пространство в едно от детските заведения в града, което ще бъде превърнато в зала за игра.

Градското пространство е обновено с европейски средства по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013, проект „Благоустрояване и рехабилитация на общински имоти на територията на населени места в община Банско - град Добринище, село Филипово и село Места” и е на стойност 820 хиляди лева, като по същия проект са рехабилитирани улици в село Места и Филипово, община Банско на стойност над 600 хил. лева.park-003



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов