Избрани Новини

Министър Танева откри рехабилитирана улица в Разлог (Снимки)

Министърът заяви, че градоначалникът е един от кметовете с най-много сключени договори по "Програма за развитие на селските райони”

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и Министърът на земеделието и храните г-жа Десислава Танева прерязаха трикольорната лента на ремонтираната и обновена улица „Христо Ботев”, която е част от изпълнените дейност по реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина от 7,970 километра и реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище с обща дължина от 4.196 км. Стойността на реализирания с финансиране по Програмата за развитие на селските райони проект е 5 837 266, 23 лева без ДДС.

На официалното откриване присъстваха инж. Любен Татарски - начални на кабинета на Министъра на земеделието и храните, д-р Мария Копанарова – председател на ОбС – Разлог, заместник кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, жители и гости на Разлог.

Министър Танева подчерта изключително активната и успешната работа на кмета на община Разлог и неговия екип, като ги нарече отличници по изпълнени проекти и успешно приключили договори, които са били контрактувани през стария програмен период. Тя допълни, че инж. Герчев не се е възползвал от дадената възможност за удължаване с един месец на срока за изпълнение на проекта и че всичко е изпълнено в срок.

"Това е белег за добър мениджмънт в общината. Отворихме новата програма за развитие на селските райони и инж. Герчев вече е кандидатствал по първата отворена и възможна мярка – Подготовка на стратегиите на местни инициативни групи. Кметът на община Разлог е един от кметовете с най-много сключени договори по Програмата за развитие на селските райони.”, каза министър Танева.

Инж. Герчев коментира, че реализираният проект е мащабен и с него се постига по-сигурно придвижване и по-добра мобилност на населението в гр. Разлог, с. Баня, с. Долно Драглище, с. Горно Драглище, с. Добърско. Подобрена е общинската пътна инфраструктура - входа на Разлог, входа на село Баня, пътя от село Баня към село Горно Драглище, пътя за курортна зона Бетоловото и са създадени условия за велосипедно движение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов