Избрани Новини

Строител на АМ "Струма” заби 13 см острие в гърдите на колега

Скарали се кой е по-добър майстор

Строител на АМ „Струма” беше наръган с нож при пиянски запой и спешно е транспортиран за „Пирогов”, съобщава struma.bg.

Петър Мурджов и Георги Йорданов, и двамата от Панагюрище, работници на автомагистралата, били разквартирувани в село Джерман. В сряда след работа двамата заседнали на по чаша със собственика на къщата, в която живеят. Купонът вървял добре, но около 2 часа след полунощ двамата работници се скарали за това кой е по-добър работник. В скандала намесили и съпругите си. Георги Йорданов грабнал кухненския нож, който бил на масата, и го забил в гърдите на Петър Мурджов. Като видял колегата си на земята, Георги изтрезнял. Със собственика на къщата започнали да търсят помощ. Единият звънял на тел. 112, а другият поливал със студена вода намушкания Петър Мурджов, за да не изпадне в несвяст.
За минути пристигнала линейка от Спешен център - Дупница и закарали пострадалия до частната болница в града. Там установили, че раната в гърдите му е дълбока 13 см. Острието на ножа е минало на сантиметри от белия дроб. С оглед състоянието му Мурджов е транспортиран за „Пирогов”, а нападателят е задържан за 24 часа в РУП и е образувано досъдебно производство срещу него.

Показания е дал и собственикът на къщата, в която живеят двамата мъже, тъй като е бил свидетел на инцидента.
Вчера около обяд Петър Мурджов се върнал в Джерман. Пред познатите си в селото заявил, че след преглед в „Пирогов” бил изписан, тъй като нямало опасност за живота му.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)