Избрани Новини

Бизнесмен "изгоря” с 82 438 лева

Опитал се да ги изнесе нелегално в Македония

Бизнесмен изгоря с малко над осемдесет хиляди лева, след като се опита да ги изнесе нелегално през ГКПП - Гюешево, пише struma.bg.

Симеон Йорданов от Димитровград, който по професия е проектант-консултант, бе задържан на ГКПП - Гюешево на 8 октомври 2014 г., докато се опитвал да изнесе от България в съседна Македония, без да декларира, 42 500 евро, скрити в кухина на автомобила, с който пътувал.

„Колегите разкриха тайника, след като видели, че водачът на автомобила се поти обилно и не знае какво да прави с ръцете си, нервен е и все се оглежда”, каза шефът на пункта Милен Манолов.

Заради тежестта на престъплението Районен съд - Кюстендил определи наказание „лишаване от свобода” за срок от четири месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият ще поеме и разноските по делото в размер на 200 лева, а предметът на престъплението - 161 банкноти по 50 евро, 201 банкноти по 100 евро и 28 банкноти по 500 евро, на обща стойност 42 150 евро, с левова равностойност 82 438 лева, се отнема в полза на държавата



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов