Избрани Новини

ВСС уволни съдия Елка Ерменкова от Благоевград

Спряла да ходи на работа, от 7 години била на задгранични мисии

ВСС уволни благоевградската окръжна съдийка Елка Ерменкова заради неизпълнение на служебните задължения, информира struma.bg. Дисциплинарното наказание бе наложено по предложение на председателя на Окръжен съд - Благоевград Катя Бельова, като основанието е, че Елка Ерменкова не е идвала 3 поредни дни на работа.

Всъщност съдийката не работи в съда от 2008 г., тъй като участваше в задгранични мисии. Тя беше изпратена в Брюксел с благословията на ВСС, но след изтичане на задграничната й командировка започнала да излиза в неплатен отпуск, тъй като успяла да си намери работа в други високоплатени мисии на ООН, последната от които е в съда в Косово.

„Съдия Ерменкова е сключила самостоятелен договор, но тъй като неплатеният й отпуск продължава години наред, накрая аз отказах да й разреша. По мое предложение бе образувано дисциплинарно производство и вчера тя бе уволнена”, обясни председателят на съда Катя Бельова.

Дисциплинарното производство е образувано още през 2013 г., а в отговор съдия Елка Ерменкова завежда дело в Комисията по дискриминацията, губи го и обжалва решението пред ВАС. Тя със сигурност ще обжалва и дисциплинарното си уволнение, но засега остава неясно дали след като е аут от правосъдната система, ще може да продължи работата си в съда в Косово. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов