Избрани Новини

И кметицата на Гърмен в битка за пълен мандат

"Няма да деля жителите на общината, ще гарантирам спазването на законите", твърди Минка Капитанова

Настоящият управник на община Гърмен Минка Капитанова ще се бори за пълен кметски мандат на предстоящите избори на 25 октомври. Тя е кандидат на местната Коалиция „Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен". Подкрепят я партиите Национално движение за права и свободи и Обединен блок на труда. По обяд в празничния ден Капитанова и представители на коалицията се регистрираха в Общинската избирателна комисия за участие във вота в размирната през последните 4 месеца община.

Българи протестираха срещу кражбите и незаконните къщи на ромите в квартал „Кремиковци", което накара държавата да предприеме акция по събарянето на неправомерно вдигнатите постройки в ромската махала. „Искам да продължа да работя за доброто на всички жители на общината, които да не бъдат делени по никакъв признак. И да гарантирам спазването на законите на страната. Да реша проблеми, които са трупани с години заради компромиси и разни политически игри", заяви във вторник след излизането си от ОИК – Гърмен Минка Капитанова.

Вярва, че заедно с местните жители с общи усилия ще се справят с предизвикателствата пред тях и ще преодолеят страха, който цари сред населението през последните години. „Надявам се, че убедих хората в общината, че съм достатъчно подготвена, можеща и знаеща. Готова съм за новото предизвикателство – да управлявам общината през следващите 4 години. Нека народът даде своя глас и да избере по съвест своя кмет", увери тя.

Капитанова ще се бори за кметския стол с бившия кмет и неин предшественик на поста Ахмед Башев от ДПС, управлявал 14 години и с кандидата на ГЕРБ – Сергей Младенов, който работи в Държавен фонд „Земеделие". Тя стана заместник-кмет на общината на 3 януари 2012 г. От май 2013 г. бе вр.и.д. кмет, след като Башев се кандидатира за депутат. От септември 2103 г. е управник на общината.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)