Избрани Новини

Андрей Новаков: България е сред отличниците в борбата с измамите с евросредства

Това е пряк резултат от усилията на правителството

"България е сред най-добре представящите се държави в борбата с измами при управлението на европроекти". Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков при представянето на годишния доклад на ЕК за борба с измамите с европейски средства  по време на заседание на Комисията по бюджетен контрол в ЕП.

"Подходът на вицепрезидента Кристалина Георгиева за бюджет, базиран на резултатите, е похвален и дългоочакван. Неговото продължение е да базираме контрола спрямо риска - държавите, които се представят по-добре и не злоупотребяват с парите на европейския данъкоплатец, да бъдат проверявани по-малко, а тези, които имат проблеми - да имат по-затегнат контрол", допълни Новаков.

Според представения доклад само 10 държави-членки, сред които и България, са подобрили и развили митническите информационни системи, за да са по-ефективни в борбата със злоупотребите. Страната е и сред едва 7-те членки на ЕС, приели мерки за докладване на нередности наред с Франция, Хърватия, Швеция, Австрия, Португалия и Словакия. Според евродепутата това е пряк резултат от усилията на правителството парите по европейски програми да достигат до повече български граждани и същевременно България да запази един от най-ниските проценти на грешка при усвояването на евросредства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)