Избрани Новини

16-годишен изпадна в алкохолна кома

28-годишен се напи до безпаметност, посред нощ е приет в болница

16-годишен тийнейджър изпадна в алкохолна кома, след като изпи 3 водки на рожден ден в Симитли, информира struma.bg. По спешност е приет за интензивно лечение в реанимация на благоевградската болница. По същото време и 28-годишен симитличанин се напи до безпаметност и посред нощ е приет в болница.

Инцидентът с 16-годишния Н. Стоянов станал на домашно парти, в еуфорията момчето погълнало неусетно повече алкохол, третата чаша се оказала критична, изведнъж тийнейджърът пребледнял и загубил съзнание. Изплашени, приятелите му извикали на помощ един от родителите, бащата на едно от момичетата го транспортирал с личната си кола до филиала за Спешна помощ в Симитли. Завеждащата М. Савева оказала първа помощ на натровения с алкохол ученик. Децата били шокирани, не можели точно да посочат какво количество е изпил, на купона имало уиски и водка.

„Пациентът бе в тежко състояние, изпаднал в алкохолна кома, не реагираше, без чувствителност”, каза спешният медик.

Завеждащата на Спешна помощ М. Савева допълни, че особено при деца и малки дози спирт могат да станат причина за отравяне с нарушения в дишането, както в конкретния случай. Най-вредна за неукрепналия детски организъм е алкохолната интоксикация, която се отразява на стомаха и черния дроб.

За овладяване на нестабилното му състояние тийнейджърът е транспортиран с линейка до спешно отделение на МБАЛ - Благоевград. След направените изследвания е настанен в реанимация. Силно притеснена от случилото се с детето й била майката, която го придружавала до приема в реанимация.

Състоянието на момчето е стабилизирано, интоксикацията е овладяна своевременно благодарение на бързата реакция на близките и лекарската намеса, съобщиха от МБАЛ - Благоевград.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)