Избрани Новини

С курбан откриха обновения път Беслен - Петрелик

Празненството е днес, 24 септември

Хората от Беслен и Теплен ползват шосето непрекъснато. В селата няма работа за всички, затова те пътуват до големите населени места всеки ден, за да изкарат препитанието си. Много от тях берат тютюн или събират картофи в Гърция и този път е единствената им връзка с околните села и градове. Острите завои по него в съчетание с дълбоките дупки и липсата на мантинели са страшно изпитание за всеки.

В момента три фирми приключиха с пътната настилка и банкета след дълги години забвение. 1 300-те жители на двете села не вярвали, че пътят някога ще стане, споделиха кметовете на Теплен и Беслен, които се надяват, че така ще се подобри не само движението, но ще спре и обезлюдяването на селата. "Пътят започнахме някъде преди около два месеца. Трасето е около 12  километра, Петрелик - Беслен, на стойност около 4-5 млн.лв. За момента това е голяма придобивка за двете населени места и хората са много щастливи.

Днес с курбан за здраве беше официално открит ремонтирания участък. Поканени бяха всички потомци на хората от двете села. Към празнуващите се присъединиха и потомците на Беслен от русенското село Бъзън.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов