Избрани Новини

"Градът на милионерите" иска 450 дка земя от военното министерство

Парите

25-09-2015, 09:44

Снимка:

bnr.bg

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Чистят улиците в Петрич след проливния дъжд

Ще вдигат индустриална зона

Община Петрич води преговори с военното министерство, за да стане собственик на терени за изграждане на индустриална зона, съобщава standartnews.com. Целта е тя да привлече не само родни бизнесмени, но и предприемачи от съседна Гърция. Проблемът на южния град е, че няма достатъчно големи парцели, върху които да направи бизнес център. В региона земите са разпокъсани, с малка площ са и на практика няма как да се обособи необходимото петно за вдигането на индустриалната зона. Кметът на община Петрич Вельо Илиев е провел няколко срещи с представители на военното министерство. Разговарял е и с министъра на отбраната Николай Ненчев.

Кметският екип е подготвил и изпратил искане за прехвърляне на собствеността на военни имоти на общината. Очаква се положително за южния град решение от страна на военните. Става въпрос за терени, които някога са ползвани от Министерство на отбраната. Те са с обща площ над 450 декара.

"Получим ли тези земи, то индустриалната зона тук ще е факт. Ще подкрепим тази инициатива, тъй като има интерес от много фирми не само от Петрич, но и от съседните градове, че и от бизнесмени от Северна Гърция. По този начин ще осигурим място, където те да правят бизнес, а това ще е от полза за цялата община", категорични са общински съветници.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов