Избрани Новини

Полиция спря улични боеве в ромска махала

В рамките на няколко часа органите на реда два пъти се намесиха

Два цигански рода настръхнаха един срещу друг и отвориха доста работа на полицията в  Петрич. Само в рамките на няколко часа органите на реда се наложи два пъти да се намесват, за да спират екшъни в ромската махала на улица „Здравец". Заради ексцесиите полицейското присъствие в квартала е засилено, за да не се стигне до ново напрежението.

Първата битка се заформила по време на сватба. По двама мъже от двата рода се хванали за гушите към 01,30 часа в четвъртък през нощта. На помощ им се притекли още четири души. Във  физическата саморазправа, възникнала след солидна употреба на алкохол, са използвани различни подръчни средства – камъни, бутилки, дървени сопи. Най-активни в мелето били 24-г. Я.Х. и 22-г. К.С., които се скарали с 42-г. Н.К. и 27-г. С.Я. В боя един от притеклите се на помощ мъж е ударен с камък в лявата ръка и е настанен за лечение в болница „Рокфелер" в Петрич. Трима от побойниците са задържани в ареста до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.

Полицията пак е вдигната на крак към 9:10 часа сутринта в четвъртък, скандалът отново се разразил на улица  "Здравец" в ромския квартал. В мелето отново основни участници били родствениците с инициали Я.Х. и К.С., които се сбили с четирима мъже от другия клан. В уличната битка са се хвърляли камъни, буркани и бутилки. С охлузна рана на главата и без опасност за живота е пострадал 36-годишен мъж от Петрич. Нанесени са материални щети и на два леки автомобила -  „Форд Транзит" и „Опел Вектра". Всички участници в инцидента са задържани в ареста до 24 часа. За случая е уведомена и Районна прокуратура - Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов