Избрани Новини

Работилница за родители отвори врати в Благоевград

Инициативата се осъществява в рамките на проекта "Да пораснем заедно“

Стартират първите Работилници за родители в Благоевград по методика, разработена от световни експерти на Unicef, в които родителите работят над себе си, за да разбират по-добре своите деца, предаде БНР-Благоевград. Идеята е чрез интерактивни методи и обучения да се подпомогнат родителите на деца до 4-годишна възраст да станат по-уверени при отглеждането на своите наследници.

Инициативата е напълно безплатна и се осъществява в рамките на проекта „Да  пораснем заедно“ по Програмата за подкрепа на НПО в България.

„Надяваме се Работилницата за родители да се превърне в място, където родителите да свалят стреса и напрежението, като се събират и споделят своите потребности, както и добри  практики в отглеждането и възпитанието на децата” – обясни Силвия  Митева, психолог и  координатор на инициативата в Благоевград.   

“Сесиите ще се провеждат веднъж седмично по два часа в продължение на три месеца.  Програмата използва методите на груповата работа. Състои се от 12 тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти – психолози и  социални работници. Чрез интерактивни методи и споделяне родителите ще получават знания, умения и нагласи, които да укрепят техния капацитет да се справят с изискванията на средата и да отговорят на нуждите на детето в интелектуално, социално, емоционално и физическо отношение”, подчерта  Вера Павлова – социален работник.

Работилниците за родители ще бъдат две, с групи от по 18 родители. Лекциите на едната група ще се провеждат всеки четвъртък от 16 часа в Младежки дом-Благоевград, а на втората  – всеки понеделник от 16 часа в Целодневна Детска Градина N:10 "Мак" - Благоевград.   

В различните работилници, секции и публични форми на проекта родителите в неформална  среда ще могат да обменят информация, знания, умения и подкрепа в присъствие  на специалисти.

Родителите могат да се запишат за участие в обученията на телефон 0887/ 331-832 – Силвия  Митева (координатор).



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)