Избрани Новини

Благоевград е домакин на Националната кампания "ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ"

Деца ще рисуват днес старинния Вароша

Благоевград ще бъде домакин на Националната кампания "ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ", която е част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детската Евровизия, предвиден за 21 ноември 2015 г. в София.

Днес от 11:00 часа художничката Юлияна Сотирова заедно с деца от региона, ще направят картина, която представя очарованието на стария квартал „Вароша”. Творците ще рисуват в градинката пред хотел „Монте Кристо“. Целта на кампанията e да се повиши интересът към детското творчество и предстоящото издание на Детската Евровизия, както и да се разкрие красотата и културата на страната ни пред Европа. Творбите ще бъдат подредени в пътуваща изложба, която ще бъде представена в България и Европа.

Юлияна Сотирова е родена през 1977 г. в Свиленград. Възпитаник е на Националната художествена гимназия в Благоевград, завършва Националната художествена академия и специализира живопис. Още през 1995 година прави първата си самостоятелна изложба в благоевградската галерия „Стоян Сотиров”. Следват експозиции в галериите „Астри”, „Хермес”, „Артур”. Участва в общи изложби в страната и чужбина.    

Благоевград е един от 13-те града, участващи в кампанията, посветена на 13-то издание на престижното събитие. Останалите градове са  Белоградчик, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

В дните на Детската Евровизия 2015 г. в пространствата на „Арена Армеец” ще бъде открита изложба с творбите, създадени в рамките на кампанията. Консултант на инициативата е известният български художник Иван Яхнаджиев, който ще нарисува и картината на София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов