Избрани Новини

Пожарна няма достъп до петричко село

Чучулигово се жали на премиера за забравен ремонт

Едно е да обещаеш, а друго е да го направиш. Това разбраха жителите на петричкото село Чучулигово, пише "Стандарт". Населеното място на практика е недостъпно за противопожарен автомобил. "Дано не лумне някой пожар, ще стане страшно", жалват се местните хора. От Агенция „Пътна инфраструктура" бавят ремонта на пътя, който ще осигури достъп на пожарната до селището и на земеделците до нивите им. Представител на фирмата-изпълнител ги уверил преди месец, че ще реши проблема.

„Уж щяха веднага да започнат, а ги няма никакви. Сега е предизборна кампания, после ще дойде зимата и така ще си остане. Затова събрахме протестна подписка с 86 подписа, в сряда /30 септември/ я пращаме на премиера Бойко Борисов. Ще приложим и снимков материал. Надяваме се, че той ще ни помогне. Ще пратим копие и в Министерството на регионалното развитие и благоустройството", разкриха местни хора.

"На всеослушание ни обещаваха този ремонт, а ни забравиха, щом пуснаха лот 4 на магистралата за Гърция. Готови сме да блокираме шосето за южната ни съседка, ако не направят този наш път", увериха те. Трябва да се направи корекция на вдигнатия вече мост. Целта е да се прокопае под него път, за да може да минава селскостопанска техника и противопожарен автомобил.

В момента стопаните са принудени да навлизат в продължение на 300 метра в лентата за насрещно движение, за да стигнат до земите си. А така може да се стигне до тежка катастрофа и загуба на човешки живот.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)