Избрани Новини

Зимата дава работа на 5000 души в Банско и Разлог

Ще бъдат наети в хотелите, ресторантите, търговските обекти и в сферата на услугите

Снегът ще даде работа на поне 5000 души в общините Банско и Разлог. Толкова работници ще бъдат наети в хотелите, ресторантите, търговските обекти и в сферата на услугите в двата зимни курорта. Хора от цялата страна намират препитанието си в подножието на планините Пирин и Рила. Най-много обаче са наетите от Пиринския край, където със сигурност ще падне нивото на безработица. Това важи най-много за близките до курортите общини Симитли, Белица и Якоруда. Близо 5 хиляди работници ще работят от декември тази година до април догодина.

Толкова хора са необходими, за да се обезпечи обслужването в хотелските комплекси, в заведенията, в магазините и бутиците. В последните години се организира и специализирана трудова борса. Целта е безработните хора да се срещнат с бъдещите си работодатели от туристическия бранш и да имат време да сключат договори. На място се договорят за условията и за заплащането бизнесмените и бъдещите им служители. Всеки си подбира подходящ персонал за своята фирма. Доста от хотелските комплекси имат постоянна работна ръка, която през лятото е по морето, а зимата е тук.

Собственици на хотели с над 200 легла търсят рецепционисти, готвачи, сервитьори, масажисти, рехабилитатори. Стопаните на механи и заведения също се оглеждат за добри бармани, келнери и готвачи. При наемане на работа през зимния туристически сезон с предимство ще бъдат хората, които знаят някои от следните чужди езици - английски, руски, гръцки, румънски. Защото голямата част от гостите в Банско и Разлог в последните 5-6 години са от Балканите и Русия, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)