Избрани Новини

Спасиха живота на мъж, нажилен от стършели

Инцидентът станал по време на дърводобив в гората

29-годишният Асен К. от Благоевград бе нажилен по главата и тялото от стършели. Животът на пострадалия мъж бе спасен от дежурния екип в спешно отделение на благоевградската болница. Инцидентът станал вчера около обяд по време на дърводобив в гората, пише struma.bg.

Изведнъж от дънера на отрязано дърво изскочили опасните насекоми, които започнали да жилят 29-годишния Асен. Веднага на помощ му се притекли останалите мъже от групата, с личен превоз те транспортирали до болницата изпадналия в нестабилно състояние млад мъж. Пострадалият освен силната болка и оток на ужилените места бил силно стресиран, пребледнял.

„Пациентът е ужилен по главата и на бедрото, проявената остра реакция на организма е овладяна, състоянието му е стабилзирано”, съобщи д-р Митев, директор на МБАЛ - Благоевград.

Това е вторият спешен случай с нажилен пациент, изпаднал в критично състояние. Само преди 10 дни в болницата бе приета и 28-годишна благоевградчанка, която пострадала от пчели на вилата си в симитлийското село Осеново. Тогава първа помощ на младата жена бе оказана от екип на Спешен център - Благоевград и бе транспортирана с линейка до болницата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов