Избрани Новини

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Дупница инж. Методи Чимев се срещна с жителите на Яхиново

ПП ГЕРБ представи кандидат-кмета си Софка Скоклева и листата с общински съветници за общината

Пред препълнена зала в с. Яхиново ПП ГЕРБ представи кандидат-кмета си Софка Скоклева и листата с общински съветници за общината. На срещата присъства инж. Методи Чимев - кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Дупница, както и общинският координатор на партията Ивайло Константинов.

"Не се срамувам, когато нещо не е направено, да го призная. Заедно с екипа ми стоим с пълната отговорност за това, което обещаем и изпълним. Също така поемаме отговорност за това какво и как е направено от нас през този 4-годишен мандат",  заяви пред яхиновци кандидатът за общински кмет инж. Методи Чимев. Относно листата на ГЕРБ той коментира, че в нея са намерили място хора, които славят Дупница, които са честни и са професионалисти в това, което правят. "Това са хора, които са гарант за нашето управление", заяви Чимев.

Като видими положителни резултати, постигнати през изминалия мандат в Яхиново, Методи Чимев посочи направения ремонт на училищния стол и изградената нова спортна площадка, благодарение на което има една добра функционална среда за децатаq направената рехабилитация на главния път и осигурените към този момент над 47 хил. лв. за ремонт на центъра на селото.

Пред яхиновци Константинов, който е и кандидат за общински съветник, направи отчет на дейността на общината през изминалия мандат. Той отбеляза като огромен успех факта, че към момента просрочените задължения на Община Дупница са намалени с над 9 млн. лв., което е станало и с помощта на правителството на ГЕРБ. "Знаете в какво положение заварихме общината: зарината от боклуци, с непочиствани контейнери, спрени телефони в администрацията и блокирана напълно работа. Всичко това се промени през изминалите 4 години. Дупница вече е с нов облик благодарение на привлечените милиони по проекти", каза още Ивайло Константинов.

"Многократно съм заявявал, че Дупница е моята кауза. Напуснах като председател  ОбС - Дупница, защото мнозинството бе част от едно статукво. Затова ви призовавам за широка подкрепа, защото е изключително важно да имаме мнозинство в местния парламент, за да може ГЕРБ да реализира политиките си, без опозицията да се опитва да извива ръце", каза още Константинов. За кандидат-кметовете и листата на ГЕРБ - Дупница Ивайло Константинов бе категоричен, че тези хора имат подкрепата на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и ПП ГЕРБ, което е една много висока оценка.

"Имиджът на Дупница се промени коренно в положителна посока след този 4-годишен мандат на ГЕРБ, а това не е никак малко. Благодарение на кметския екип Дупница вече е споменавана като община, успяла да усвои 43 млн. лв. и да създаде с тях една по-добра жизнена среда. Това бе оценено и с приз в категорията "Пълноценна жизнена среда" в престижното издание "Кмет на годината", заяви областният административен секретар на ГЕРБ и кандидат-съветник Емил Гущеров.

Кандидат-кметицата на ГЕРБ в Яхиново Софка Скоклева обеща да работи за изграждането на по-добра инфраструктура - обновяване на пътищата, тротоарите и  градинките; сградата в гробищния парк, където се извършват ритуалите, да бъде ремонтирана; обходният път, който се използва от 50% от жителите, да бъде също обновен. Софка Скоклева е кандидат за кмет на ГЕРБ в най-голямото село от община Дупница. Тя е 58-годишна, по професия счетоводител, с две деца и четирима внуци.

В края на събранието кандидат-общинските съветници на ГЕРБ - Дупница и кандидат-кметът Чимев бяха поканени на събора на с. Яхиново, който се провежда всяка година на 14 октомври - Петковден.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов