Избрани Новини

Дупница ще прави туристическа и ски-зона

Презентация на инвестиционното намерение ще бъде направена на 5 октомври

Презентация на инвестиционното намерение на Община Дупница за „Изграждане на туристическа и ски-зона Дупница“ ще бъде направена в понеделник – 5 октомври. Това ще стане от 11 часа в заседателната зала на местния парламент, информира zadupnitsa.com. Идеята ще бъде представена визуално от арх. Емил Леков, който е с доказан опит и реални проекти зад гърба си. Името на Леков се свързва с реализацията на туристическите зони в Банско, Пампорово, Витоша и други.

„През 2012 година бе възложено изготвяне на прединвестиционни проучвания, които да дадат яснота дали е възможна реализацията и къде, както и прогнозна стойност с етапи на изпълнение. Предвидено е това да се реализира в землищата на селата Бистрица и Джерман и извън територията на Национален парк „Рила“. За бъдещ изходен пункт към ски-зоната е предвиден районът около почивна станция „Енерго“. Подробностите ще научите на самата презентация от арх. Леков“, коментира и.д. кмет на Община Дупница Олга Китанова. Презентацията е открита и на нея може да присъства всеки един жител на общината, за да се запознае подробно с намерението.

Видно от разпространените от Общината визуализации е изграждането на кабинкови лифтове с обща дължина 7134 метра, писти с обща дължина 17 741 метра, нови пътища с дължина 7,5 км, паркинги, места за подслон, заведения за хранене.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)