Избрани Новини

Областният управител на Пиринско Бисер Михайлов бе в ЮЗУ

Поздрави участниците в Международната конференция, посветена на 70 години от създаването на ООН

Областният управител присъства на откриването на Международната научна конференция, посветена на 70-годишнината от създаването на ООН и 60 години от приемането на България за член на най-мащабната междуправителствена организация. На високопрестижния форум, организиран от Института за държавата и правото при БАН и Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“, присъстват над 80 представители на научните общности на Великобритания, Гърция, Полша, Русия, Украйна, учени от българските институти и университети.
В приветствието си към участниците Бисер Михайлов и акцентира върху темата на конференцията, като подчерта ролята на ООН в поддържане на международния мир и сигурност и развитието на сътрудничеството между нациите.

Организацията на обединените нации е една от най-значимите универсални международни организации, учредена на основата на доброволното обединение на държави – подчерта Бисер Михайлов. В изказването си областният управител продължи с това, че през 60-годишното членство на България в ООН, страната ни успява да постигне статут на уважаван и отговорен международен партньор и днес политиката на правителството дава съществен принос за пълноценното й членство. Бисер Михайлов се спря на проведената под ръководството на президента Росен Плевнелиев 70-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк в края на м. септември, както и важното за България настоящо председателство на ПСЮИЕ - Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.
„Организацията на обединените нации, замислена и създадена като организация, която да съблюдава за мира и разбирателството между отделните народи, гарантираща международната стабилност и сигурност, е уникална по своята същност организация, в историята на човечеството. Няма друга организация с толкова многостранен опит, компетентност и възможности за координация и безпристрастност за разрешаване на международни конфликти“, изрази в заключение Бисер Михайлов.
Международната научна конференция на тема „ ООН: Исторически традиции и съвременно право“ продължава и утре – 3 октомври в Университетска база „Бачиново“ – Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов