Избрани Новини

В кюстендилските села се чувстват спокойни, заради полската охраната

От 9-ти септември "Общинска охрана” и районното управление имат съвместен автопатрул

Мерките срещу посегателства върху селскостопанската продукция в Кюстендил дават резултат. Това каза пред радио „Фокус“ директорът на Общинско предприятие "Управление на общински имоти" Емилиян Йорданов.

"Мога да кажа, че към момента има добър резултат. От девети септември служителите на „Общинска охрана” и районното управление имат съвместен автопатрул, който обхожда селата на община Кюстендил. Използват се маршрути, ползвани за прибиране на селскостопанската продукция – главни пътища, второстепенни и дори пътища. Правят се импровизирани КПП-та, което позволява да се проверяват както пътните превозни средства с животинска тяга, така и моторните превозни средства. Проверява се дали се спазва Закона за движение по пътищата, наредбите на община Кюстендил, тяхното движение, дали отговарят на всички изисквания. Мога да кажа, че тази дейност доби популярност сред населението, жителите на селата се чувстват по-спокойни. Поддържаме и ежедневни контакти с кметовете на селата, които ежедневно ни запознават с евентуални проблеми, възникнали в самото село. Има ефект, има и резултатност”, обясни Емилиян Йорданов. Вече има съставени актове за кражби, както и конфискувани превозни средства, с които са извършвани кражбите.

Емилиян Йорданов допълни, че мерките за охрана ще продължат до окончателното прибиране на селскостопанската продукция от полето.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов