Избрани Новини

Винената партия взема властта без избори

С наближаването на зимата на практика властта става тяхна

В обявеното за „Евросело" на България – Черниче, властта скоро ще бъде взета от Винената партия. Това обаче няма да стане благодарение на местните избори на 25 октомври, а на виното. Защото политиката никога не и била и няма да е дневния ред на аполитичната организация. С наближаването на зимата на практика властта става наша, твърдят с усмивка активистите й. В навечерието на коледните и новогодишните празници останалите партии отдъхват и тогава идва ред на „винените глави" да командват парада в селището.

„Най-важното е, че сме готови да се справим с управлението, тъй като има достатъчно и качествено вино. Курс към властта ще поемем на редовния си конгрес в средата на декември. До края на февруари догодина ще се лее руйно червено вино в селото и всички ще ни слушат", казват любителите на напитката на боговете. В следващите два месеца партийните съратници ще близо и до масите, и до бъчвите с червен еликсир. Нейните членове тренират усилено за своя най-голям партиен форум.

„За нас няма ден, в който да не правим тренировка. Пийваме, колкото ни е сладко от еликсира", признават те.

Напитката на боговете се лее щедро на ежедневните им сбирки. Членската маса вече наброява над 1250 души. Винената партия не само пийва и пее, но и пише. Организацията е издала три книги. Първата творба „Виното е любов, любовта е вино" бе със сентенции за течния еликсир, втората бе песнопойката „Вино и песен", а третата бе със съвети за производството и умереното пиене на течния еликсир, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов