Избрани Новини

Банско почете своите герои

Отбеляза своя празник и 103 годишнината от Освобождението на града

Днес Банско отбеляза своя празник и 103 годишнината от Освобождението на града. Честванията започнаха с тържествена Света литургия в църквата „Света Троица”, отслужена от Негово Високопреосвещенство Серафим, митрополит на Неврокопска епархия. В препълнения храм по покана на духовниците Георги Икономов прочете молитвата „Отче наш”.

Пред паметника „Банско помни героите” се проведе възпоменателно тържество, като бяха положени венци и цветя в памет на всички загинали в Освободителните движения в Пиринска Македония. В церемонията се включи цялата общественост на града, водена от ръководството на община Банско. Цветя и венци бяха поднесени също пред всички паметни плочи в града, а учебните заведения официално издигнаха националния трикольор на републиката.

Празникът продължи със станалото традиционно състезание „Детето риболовец без дрога”, което се провежда на язовир Белизмата. Повече от 170 деца взехат участие в него и се съревноваваха за най-голям улов.

В 18 часа на площад „Никола Вапцаров” бе предвиден празничен концерт с участието на самодейните състави към читалище „Никола Вапцаров” – Банско и любимката на всички българи, певицата Тони Димитрова.5-004



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)