Избрани Новини

Инж. Методи Чимев получи подкрепата от жителите на Кременик, Дяково и Делян

Осигурени са средства за основен ремонт на параклиса "Св. Никола" в Кременик

Кандидатът за кмет на община Дупница инж. Методи Чимев и част от листата с кандидат-съветници проведоха срещи в селата Кременик, Дяково и Делян. Чимев и листата на ГЕРБ получиха подкрепа за втори управленски мандат и от жителите на най-малките населени места в общината.

"С екипа ми показахме, че работим еднакво добре както за града и големите села, така и за по-малките населени места в общината", каза Методи Чимев. Пред жителите на село Дяково той представи кандидат-кмета на ГЕРБ Здравка Тонева. Тя е 62-годишна и има дълъг трудов стаж като служител на "Български пощи". От 2011 г. досега Здравка Тонева бе кметски наместник на селата Дяково и Кременик.

Чимев посочи, че в с. Дяково е възстановена автобусната спирка в махала "Кокая", със съдействието на кметския екип е възстановено и уличното осветление в един от кварталите. Жителите вече се радват и на изградения нов навес с пейки и маси към храма "Св. Спас". Изградена бе и водоснабдителна мрежа на гробищния парк, пътят до него също е разширен и обновен.

Здравка Тонева отчете като свършено и поставянето на два нови монумента в памет на загиналите герои в Освободителните войни, монтираните парапети на моста на р. Дяковска, изграждането на нов тротоар в центъра на селото. "Успяхме да отворим и клуб в сградата на кметството, където се събират млади и стари. В селото бяха изградени два моста, бе отремонтиран и пътят за махала Долна Кокая. Сменена е дограмата на кметство", посочи още Здравка Тонева. Тя отчете още и направения кът за отдих с чешма, беседка. люлки и катерушки за игра на децата. Почистени са две големи нерегламентирани сметища, поставени са и десет нови бобъра за сметосъбиране  в селото. Сменена е дограмата на първия етаж на сградата на кметството. "Решили сме редици социални въпроси. През моя мандат успяхме да прокараме и интернет в с. Дяково", отчете още кандидат-кметицата.

Тя посочи, че благодарение на Чимев и екипа му са осигурени средства, за да бъде направен основен ремонт на параклиса "Св. Никола" в с. Кременик. Изградена е и водоснабдителна мрежа от центъра на селото до гробищния парк, тъй като досега хората са си носели вода от вкъщи. Има и нови чешми в гробищния парк. В двора на кметството в Кременик има изградена и нова беседка, също така е направена и рехабилитация на пътя в селото.

На срещата в с. Делян присъства кандидат-кмета на ГЕРБ Валентина Зашева, която бе успешен кметски наместник през изминалия мандат. Пред жителите на Делян Методи Чимев отчете, че са отпуснати средства, за да бъде обновена сградата на кметството, там е обособен и клуб на пенсионера за хора от селото.

Кандидат-кметицата Валентина Зашева посочи, че са извършени редица ремонти на водоснабдителната мрежа, почистени са две нерагламентирани сметища и е направена два пъти рехабилитация на пътната мрежа. "Направеното е съобразно финансовите възможности на Общината и няма да ви обещаваме неизпълними неща, само за да спечелим гласа ви. Искаме да чуем от вас за проблемите на селото, за да бъде това основен приоритет през следващия мандат", заяви инж. Чимев.

„За да върви Дупница и региона напред, се нуждаем от вашата подкрепа и доверие - с номер 18 в бюлетината. Нека осигурим нужната солидна подкрепа и в Общинския съвет, за да можем да реализираме програмата на ГЕРБ, тогава ще има още по-видими резултати за с. Делян“, заяви общинският лидер на партията Ивайло Константинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов