Избрани Новини

Походът на вдъхновителите от "Аз мога - тук и сега" идва в Дупница

Доброволци дават полезни съвети и ударна доза мотивация

Походът на вдъхновителите от „Аз мога - тук и сега" ще спре в Дупница на 24 октомври, предаде Дарик. Домакин е гимназия „Христо Ботев". "Походът на вдъхновителите" е една от инициативите на голямото семейство "Аз мога - тук и сега" и има за цел да вдъхновява, мотивира и събужда интереса на учениците (основно), учителите, студентите от всички краища на България. Младежите от Дупница и региона ще могат да се срещнат с млади хора, специалисти в своята област, младежи, които са учили в чужбина, но са се върнали в България, където днес работят и предават опита и вдъхновението си на учениците.

В походите на вдъхновителите винаги участват хора, които доброволно и абсолютно безвъзмездно отделят от времето си, за да разкажат за своя собствен опит, житейски уроци, да дадат полезни съвети и ударна доза мотивация, за да направят поне малко по-лесно за учениците пристъпването към света на зрелите и успешно реализирани хора. Директорът на гимназия „Христо Ботев" Геновева Ризова обясни, че всеки един ученик, който иска да участва,  трябва да се регистрира на сайта на инициативата. Участието е напълно безплатно и в него могат да се включват ученици от целия регион, а не само от Дупница. Ризова припомни, че голяма група ученици от гимназията вече няколко години успешно са участвали в Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега", а и са печелили призови места.
Срещата на вдъхновителите с младежите от Дупница ще бъде на 24 октомври от 10 часа, засега мястото е гимназия „Христо Ботев", но при по-голям интерес ще бъде осигурена и по-голяма зала, обясни Ризова. Тя допълни, че с тази инициатива се поставя своеобразното начало на честванията по повод 135 години от откриването на гимназията.

 



 
 

 

 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов