Избрани Новини

Глобиха таксиджия от Дом за стари хора

Карал такси без застраховка "Гражданска отговорност"

Пенсионер, който живее в дом за стари хора, бе глобен 400 лв., защото карал такси без застраховка "Гражданска отговорност", информира в."24 часа".

Никола Д. бил хванат от полицаи при проверка в Благоевград да шофира през нощта такси "Шкода", собственост на фирма. Оказало се, че колата няма застраховка, а пенсионерът зад волана не е представил шофьорска книжка и контролен талон. Заради липсата на застраховка му съставили акт с глоба от 400 лв., а отделно му наложили и други наказания по Закона за движение по пътищата.

Мъжът обжалвал пред районния съд в Благоевград наказанието и не отрича, че е извършил нарушението. Оправдал се, че не е знаел, че няма сключена застраховка, тъй като автомобилът е бил собственост на работодателя му, а той го управлявал от няколко дни. Освен това поискал от съда да му отмени глобата, защото е пенсионер, настанен е в дом за стари хора и получава месечна пенсия от 127 лв. Служебна проверка, направена от съда, установила, че пенсионерът не е от най-дисциплинираните водачи и е допускал и други нарушения по пътищата. Заради това магистратите потвърдиха наложеното му наказание, което обаже може да се обжалва.

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов