Избрани Новини

Нов метод за обучение прилагат в благоевградско училище

Няколко специалисти ще влизат в различните часове

Нов метод на обучение на първокласниците въведоха в училището за чужди езици “Климент Охридски” в Благоевград, съобщава БНТ. Вместо един учител да преподава по всички предмети на учениците, сега няколко специалисти ще влизат в различните часове. От училището обясниха, че системата е въведена поетапно, като е съобразена с реакциите на децата при смяната на няколко различни учителя през деня.

Новата система дава възможност на висококвалифицирани педагози, които до сега са работили с по-горни класове, да преподават и на най-малките.

Катя Марчева, директор на СОУИЧЕ “Климент Охридски”- Благоевград: “Децата имат нужда, особено в първи клас, да бъдат по-разтоварени. И влизайки един друг колега, той внася друга свежест.”

От училището обясниха, че с новата система на обучение ще се подобри учебния процес и по-лесно ще се задържа вниманието на първокласниците върху материала, който изучават.

Царимира Георгиева, преподавател по изобразително изкуство: “Когато дойдат в 5 клас и преминат в този начин на обучение с различни преподаватели, тяхната адаптация ще бъде много по-добра.”

Преди да бъде въведен новия метод на преподаване са проведени няколко срещи с родители, на които са им били разяснени ползите.

Райна Илиева, родител: “Одобрявам я, защото колко по-малки са децата, те по-бързо и лесно по този начин ще усвоят това, което в момента им се прилага като обучение.”

Учителите смятат, че въведената система ще има най-голям ефект в часовете по музика и изобразително изкуство, тъй като специалистите по дадените предмети ще могат да оценят таланта на децата още докато са малки.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)