Избрани Новини

Андрей Новаков и Георги Андонов се срещнаха с педагози от Гоце Делчев

Евродепутатът и кандидатът за кмет от ГЕРБ посетиха три училища

Евродепутатът Андрей Новаков и кандидатът за кмет на Гоце Делчев от ГЕРБ – Георги Андонов посетиха три от училищата в града и разговаряха с ръководствата и педагогическите им екипи. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Гоце Делчев.
Двамата разгледаха обновената сграда на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“, която беше санирана със средства от европейските фондове.

"Специално благодаря на Андонов за съдействието по този проект“, заяви директорът Мария Георгиева. В момента там се изгражда и нов спортен терен. Срещите на двамата продължиха във Второ основно училище „Гоце Делчев“. Кандидатът за кмет от ГЕРБ Георги Андонов представи разчетите си за увеличаване на заплатите на педагогическия и непедагогическия персонал, зает в предучилищната сфера.

"При оптимизиране и преструктуриране на разходите още от следващата година възнагражденията могат да бъдат увеличени с между 150 и 250 лв“, посочи Андонов. Училищния тур на Андрей Новаков и Георги Андонов приключи в Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“. Престижното училище е с изцяло санирана по европейски програми сграда, както и с обновени учебни, спортни и санитарни помещения.
Педагозите в трите училища и Андонов обсъдиха новия Закон за училищното и предучилищното образование, ранния прием на талантливи деца, както и нуждата за по-висока субсидия за профилираните гимназии.

"Ангажирам се с това да поставя въпросите пред колегите от парламентарната комисия по образование“, коментира след срещите Георги Андонов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)