Избрани Новини

Дадоха eдна година условно за закана с убийство

49-годишен мъж от Якоруда се ядосал на квартирант заради неплатен наем

Една година затвор с 4-годишен изпитателен срок даде Окръжният съд в Благоевград на 49-годишен мъж от Якоруда, заканил се с убийство на квартирант.
Емин Е. отдал под наем етаж от къща си на строителна фирма, която настанила там техническия ръководител на обекта си Филип М.

Тъй като дружеството не заплащало дължимите суми за наем, се натрупали задължения за няколко месеца. По този повод отношенията между Емил и Филип се влошили, защото въпреки че фирмата дължала сумите, хазяинът се карал с квартиранта няколко пъти за парите, като ги изисквал от него.

Поредната разправия станала на 19 май 2013 г. Емил извадил нож и замахнал към Филип с думите: "Ще те заколя! Ще дойда у вас, докато спиш и ще ти отрежа гърлото". След заканите  Емин се качил в колата си и изчезнал. Изплашеният квартирант се обадил на тел. 112. След като в РУП-Разлог получили сигнал за случилото се, те последвали лекия автомобил на Емин и го спрели на съседна улица. Срещу хазяина е образувано дело за закана с убийство, а районният съд му даде 2 г. условно.

Окръжните магистрати обаче намалиха наполовина наказанието му, като решението им е окончателно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов