Избрани Новини

Откриха еко кът в V СОУ "Георги Измирлиев” в Благоевград (снимки)

Той представлявава четири аквариума с рибки

Нов еко кът ще радва учениците в благоевградкото V СОУ „Георги  Измирлиев”. Той бе открит официално от зам.министъра на образованието Ваня Кастрева, депутатът Даниела Савеклиева, началникът на РИО - Благоевград Ивайло Златанов и заместник-кметът на Община Благоевград Зорница Кралева.

„Пожелавам ви да се грижите за своя еко кът, да полагате грижи за неговите обитатели и да обичате природата“, пожела на учениците зам.кметът Зорница Кралева и поздрави директора на училището, както и колектива за инициативата, която ще помогне на децата да бъдат „по- отговорни и грижовни към природата“.

Заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева и депутатът Даниела Савеклиева обещаха да помагат в реализирането на подобни проекти, които ще допринесат за практическата насоченост на учебния процес.

Преди самото откриване възпитаниците на V СОУ „Георги  Измирлиев” бяха подготвили кратка презентация, с която представиха пред присъстващите и своите съученици своя екопроект. Той представлявава четири аквариума с рибки  от Африка, езерото Малави, от Амазонка - Южна Америка и други. Всеки от аквариумите е обособен според вида на рибите, за които е създадена специална среда.

Инициативата за проекта е на  МОСВ и ПУДООС  „За чиста околна среда" под мотото „Обичам природата – и аз участвам“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов