Избрани Новини

Д-р Атанас Камбитов: Ще наблегнем на развитието на селата в община Благоевград

Срещна се с жители на селата Покровник и Бело поле

Кандидатът за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов, се срещна с жители на селата Покровник и Бело поле.  „Аз възприемам Покровник и Бело поле като квартали на града. Стараем се да помагаме възможно най-много“, заяви по време на срещите д-р Атанас Камбитов. Той обясни на жителите на двете села, че от следващата година Общината ще може да концентрира  усилия върху подобряване на условията за живот в тях, тъй като до средата на 2017 година има 176 млн. лева, защитени по европроекти.

„Благоевград е по-специфична община, ние сме градска агломерация и нямаме възможност като много други общини да усвояваме средства по Програмата за развитие на селските райони. Сега, когато имаме гарантирани тези 176 млн. лева, Общината спокойно ще може да съсредоточи усилия и върху развитието на селата“, обясни Камбитов. Кандидатът за втори пореден мандат пое ангажимент пред жителите на село Покровник да съдейства за отварянето на пенсионерски клуб, какъвто по-възрастните хора поискаха. Освен това те получиха и уверение, че ще бъдат ремонтирани и асфалтирани общо четири улици.

Пред жителите на село Бело поле д-р Камбитов съобщи добрата новина, че в проекта за изграждане на депото за твърди битови отпадъци е одобрен обходен път. „По този начин сметосъбиращите коли няма да минават през самото село“, каза още д-р Камбитов. Той поясни, че вече е издадено строително разрешение, очаква се процедурата да стартира през ноември, а през януари да бъде избран изпълнител. Идеята е обектът да бъде завършен до юни месец, като по този начин да отпаднат санкциите за общината, както и да има възможност Благоевград да се възползва от мерките за компостиране.

„За последните четири години няма проблем, свързан с Бело поле, който да съм споделил с Атанас Камбитов и да не ми е оказал съдействие“, категоричен беше кандидатът за кмет и досегашен управник на селото Иван Стойчев.

Пред жителите на двете села кандидатът за кмет втори мандат Атанас Камбитов маркира свършеното през последните четири години в общината и сподели основните цели и приоритети за развитието на Благоевград за периода 2015-2019 година. В срещите взеха участие народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и кандидати за общински съветници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)