Избрани Новини

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев днес бе в Кюстендил

Кандидат-съветници от област Кюстендил от ПП ГЕРБ участваха в дискусия за коалиционното партньорство

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев днес бе в Кюстендил, за да вземе участие в дискусия на тема „Коалиционно партньорство във време на местни избори по пътя към Европа“. В нея се включиха още народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин, общинският ръководител на партията Виктор Янев, кандидатът за кмет Петър Паунов и кандидат-съветници от област Кюстендил. Сред основните теми, които бяха коментирани, се откроиха възможностите, които предлага ЕС за преодоляване на безработицата в региона, трансграничното сътрудничество, добри практики на държавите в политиките за местно самоуправление и други.

"Радвам се много, че Петър Паунов е нашият кандидат, защото г-н Паунов го познавам от работата ми в Европейския парламент. Той е представял изключително активно Кюстендил, многократно е идвал и в Комитета по регионите в Брюксел. Имаше едно събитие, което направи г-н Паунов заедно с общината - възможностите за туризъм, за да може видимостта на Кюстендил да бъде на европейско ниво и по-голямо", сподели пред присъстващите д-р Андрей Ковачев. "Днес проведоха разговор с министъра на туризма – госпожа Ангелкова и тя посочи, че за българското правителство Кюстендил е водеща дестинация за развитие на балнео и СПА туризма", каза Андрей Ковачев. Евродепутатът представи пред присъстващите работата си в Европейския парламент, както и това какво представлява ЕНП. Участниците в дискусията коментираха и възможността местната власт и бизнесът в региона да използват средства от програмите за трансгранично сътрудничество.

"В Кюстендил ще бъде намерен най-точният и най-прецизният начин на работа, защото целта е една - Кюстендил да се развива, Кюстендил да стане едно добро място за живеене, да се гордеем, че сме кюстендилци, да се гордеем с Кюстендил", заяви  народният представител Кирил Калфин. От своя страна кандидатът за кмет от Коалиция "Кюстендил" Петър Паунов заяви, че за да има солидно партньорство, трябва да се проявят няколко сериозни качества – преодоляване на собствените емоции, етика, солидна култура и възможност за изслушване и отсяване на най-полезното, след което то да се отстоява. "За да стане факт отново нашето партньорство в лицето на сегашната Коалиция "Кюстендил", всеки от участниците в нея подходи изключително отговорно и всеки успя да подходи с необходимата зрялост в името на едно-единствено нещо: Кюстендил и неговото най-успешно развитие в бъдеще", каза кандидат-кметът Паунов. Според него най-важното, което трябва да се покаже, е една сплотеност, която действително да постави в миналото практики, случващи се десетилетия наред. "До момента и в двата мандата работя в коалиция. Коалиция, която очевидно показа известни резултати, които са полезни. Коалиция, която помогна на Кюстендил да покаже един нов облик, който предизвиква уважение. Тук съумяхме да поставим сериозна преграда пред корупционните практики, съумяхме да върнем приятното лице на образованието, социалната сфера и да намерим баланс в икономиката", допълни още той.

Петър Паунов посочи и част от бъдещите приоритети, а именно: сериозен ръст в икономиката, увеличение на възнагражденията, реализация на младите хора, сериозно повишаване на изкупните цени на селскостопанската продукция, създаване на нови модерни мощности в областта на преработването и земеделието. "Образованието ще остане един от сериозните акценти, като се предвиждат стипендии от страна на бизнеса. Трябва да се работи и по отношение на децентрализацията в социалната сфера", подчерта още той. Паунов посочи, че с подкрепата на правителството, с помощта на европейските програми и със сериозен ефект на вложените средства заработва балнеоложката индустрия в Кюстендил.

В дискусията участваха още кандидат-кметовете на ГЕРБ в област Кюстендил: Калин Гелев за Сапарева баня; Гергана Виделова за Бобошево; Ани Симеонова за Трекляно и Милчо Кирилов за Невестино. На срещата присъстваха и представители на общинското ръководство на ГЕРБ - Кюстендил, както и десетки граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов