Избрани Новини

Мария Габриел: Благоевград е град на бъдещето благодарение на д-р Атанас Камбитов

Евродепутатът се срещна с бизнеса в Благоевград

Ръководителят на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на групата на ЕНП Мария Габриел заяви на среща с бизнеса в Благоевград пълната си подкрепа за д-р Атанас Камбитов- кандидат на ГЕРБ за кмет за втори мандат, листата за общински съветници с водач Йордан Андонов и кандидатите за кметове на населени места. "Атанас Камбитов е най-успешният кмет на община Благоевград в последните години. Той успя да отключи потенциала на Благоевград и видимите резултати са навсякъде. Създадените условия за предприемачеството водят до заетост за гражданите и по-висок жизнен стандарт. Благоевград е все-по жив. Благоевград е древен и вечен. Благоевград е иновативен град, ситуиращ се в бъдещето, благодарение на д-р Атанас Камбитов и неговия екип”, заяви Мария Габриел. 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи ретроспекция на постигнатите резултати и маркира предстоящите за реализиране проекти. Подписани са договори за безвъзмездно саниране по Националната програма за енергийна ефективност на стойност 90 милиона лева. Над 7500 семейства ще се възползват от програмата.

"Ето една от възможностите за бизнеса, който трябва да реализира строителството по 151 сключени договори”, обясни д-р Камбитов. Той поясни още, че община Благоевград защитава проекти на стойност 44 милиона лева заделен финансов ресурс по програмата „Региони в растеж“. Проектите, които общината защитава до 2017 г. са на стойност 480 милиона лева.

Зам.-председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел представи изчерпателна информация за програмите, даващи възможности за финансиране на предприемачеството. Сред тях са програма Козме, осигуряваща 200 млн.лв. за българските фирми, програмата за трансгранично сътрудничество Балканите-Средиземноморието, програмите за младежко и женско предприемачество, мрежите за предприемачи, програмата Иновации и конкурентоспособност, Еразъм за млади предприемачи и много други възможности за европейско финансиране на бизнес-предприемачеството в Благоевград.

"Атанас Камбитов има подкрепата и на европейско ниво в лицето на председателя на ЕНП Жозеф Дол и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Той дава перспектива за развитие – опитът и професионализмът, съчетани с прекия диалог с гражданите, водят до още по-добро бъдеще. Европа дава на Благоевград, но и Благоевград е един от тези български градове, които дават на Европа и това става благодарение на работата на Атанас Камбитов. Пред себе си имате кандидати за управлението на Благоевград, на които можете да се доверите, защото са доказали, че са способни”, заяви Мария Габриел в заключение.

Народният представител Даниела Савеклиева наблегна от своя страна, че подкрепата за Атанас Камбитов не е случайна, а е на база на постигнати резултати. „За това спомогна работата ни в екип. С този начин на работа резултатите са видими. Д-р Камбитов има подкрепата и на евродепутатите ни, и на народните представители на ГЕРБ, и на правителството на Бойко Борисов. Сигурна съм, че може да постигне набелязаните цели за следващите четири години”, подчерта Даниела Савеклиева. 

"Когато гледаме в една посока, нещата се случват. Целта ми е Благоевград да продължи да се развива като град на туризма, бизнеса и спорта, целенасочено вървим към това. Заедно можем да станем още по-привлекателно място за предприемачество. Фактът, че в момента сме в челните места по ръст на строителството говори, че сме вървели в правилната посока през последните четири години”, заяви д-р Атанас Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов