Избрани Новини

Провеждат среща по проблемите на домашното насилие в Гоце Делчев

Целта на проекта е намаляване на насилието

Националната асоциация на общинските служители в България изпълнява проекта „Разруши мълчанието – кампания за информираност,превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак” по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Програмен оператор е Министерството на вътрешните работи, а партньор от Норвегия е Norsensus Mediaforum.

Целта на проекта е  намаляване на насилието, основано на полов признак чрез повишаване на информираността и знанието сред жертвите на насилие, основано на полов признак, уязвимите общности и обществото като цяло. Да внедри в България норвежкия опит в създаването и провеждането на медийни кампании за предотвратяване на насилието, основано на полов признак чрез повишаване разпознаваемостта на проблема сред жертвите и обществото и да се насърчи нулева толерантност към подобно насилие. Териториалният обхват на проекта включва следните общини: Столична, Мездра, Плевен, Гоце Делчев, Неделино, Панагюрище, Търговище, Сливен, Стара Загора и Козлодуй.

Днес от 11.00 часа започна работна среща на заинтересованите страни в залата на Общинския съвет на община Гоце Делчев. Целта на срещата е да се представи проекта, да се идентифицират и селектират подходящите хора /местна коалиция/, които да мултиплицират норвежкия опит в страната /в частност в Гоце Делчев / за постигане на целите на проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов