Избрани Новини

81-годишна благоевградчанка "изгоря“ с 1300 лева

Крими

13-10-2015, 13:00

Снимка:

БНР

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хванаха телефонни измамници

Дядо брои 1410 лв. на телефонни измамници

Преди ден друга се раздели с 1000 лева за климатици

Телефонните измамници продължават да вилнеят в Благоевград. След като ви съобщихме за възрастна жена, която онзи ден се раздели с 1000 лева за климатици, по същия сценарии вчера е „изгоряла“ с 1300 лв. 81-годишна благоевградчанка, информира Е-79.om. Тя е получила телефонно обаждане около 15.00 часа, при което й е поискана парична сума за закупени климатици от неин роднина, който в момента е извън страната. Жената предала на непознато за нея лице сумата от около 1300 лева. След като се усетила за измамата, около 19:30 часа подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. 

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов