Избрани Новини

700 кофи за пепел поставят в Благоевград

Поставянето им се налага, заради пожарите, които предизвиква неизгасената пепел

В началото на отоплителния сезон общинска фирма ще разнесе навсякъде в Благоевград специални съдове за пепел, standartnews.com. В тях  гражданите трябва да изхвърлят отпадъците от печките с твърдо гориво. Поставянето на допълнителни съдове се налага, заради пожарите, които предизвиква в обикновените контейнери, неизгасената пепел от домакинствата.

"С течение на времето хората се научиха да ползват тези кофи. Но все още има такива, които от недоглеждане или умишлено, хвърлят пепелта в пластмасовите или металните контейнери. Често се налага пожарната да гаси пожари", заяви управителят на фирма „Биострой" Васил Бачев. Той уточни, че специализираните съдове за сгурия са надписани, тъй като приличат на металните за другите отпадъци.

По заявка от селските кметове ще се монтират кофи за пепел и в селищата край града. В града ще бъдат обхванати всички райони и квартали.

"Нека хората използват за пепел и жар само тези съдове. Не горете новите контейнери и здравите, защото един контейнер струва между 300 и 400 лв. в зависимост от какъв вид е", призова Васил Бачев. Гражданите да не забравят, че средствата за подмяна на повредените съдове за смет са за сметка на самите тях, допълни управителят на общинската фирма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов