Избрани Новини

Кандидат-кмет издъхна на 45 години от инфаркт

Васко Венев е от кюстендилското село Копиловци

Близките на Васко Венев извикали Спешна помощ, след като му прилошало, информира struma.bg. Пристигналият екип след прегледа решил, че състоянието му е резултат на стара настинка.

Масиран инфаркт покоси кандидат за кмет на кюстендилското село Копиловци, 45-годишният Васко Георгиев Венев издъхнал внезапно пред очите на близките си само две седмици преди изборите.

„Отидохме на погребението му, цялото село беше, хората стояха безмълвни, защото около Васко винаги е имало много смях и веселие, много млади хора”, споделиха лидерът на ВМРО - Кюстендил Георги Петров и съпругата му Сашка, потресени от внезапната смърт на младия мъж.

Васко Венев имал дребен бизнес от години наред, като от доста време наред с кандидаткметската си кампания стягал и абитуриентската на по-голямата си дъщеря.

„Беше златен човек. Всичко е постигнал с много труд. Познаваме се от 20 години, работеше в родното си село Копиловци, изкупуваше плодове, билки, гъби, с много труд постигаше всичко, но около него се въртяха и много млади хора, работеше с тях”, споделя Георги Петров.

От близки на семейството той разбрал, че във фаталния ден Венев се почувствал зле и близките му звъннали на Спешна помощ. Пристигналият на място медицински екип го прегледал и му обяснил, че най-вероятно състоянието му се дължи на прекарана преди време настинка. Малко след това младият мъж починал.

След смъртта на Венев по искане на коалиция „За промяна” БСП ОИК - Кюстендил заличи от участие в местните избори кандидата за кмет на село Копиловци Васко Георгиев Венев. Документите в Общинската избирателна комисия в Кюстендил обаче показват, че Васко Венев е бил назначен и като председател на секционната избирателна комисия в Копиловци, но предложен за мястото от Патриотичния фронт.

„Вече се обадих на „Коалиция Кюстендил”, в която членува коалиция „Патриотичен фронт”, да направят предложение за замяна”, каза адвокат Васил Иванов.

„Случва се такова приповтаряне, когато от някоя партийна централа при подаването на списъците с хора за СИК-вете използват стари списъци, не е фатално, винаги може да се промени членът на СИК”, каза общинската лидерка на БСП Катя Янчева.

От лявата коалиция „За промяна” все още мислят дали ще издигат нов кандидат за кмет в село Копиловци, където останалите кандидати за кметството са досегашната кметица Людмила Пухова от „Коалиция Кюстендил” и Людмил Асенов Тренчев за от ПП „Български демократичен център – БДЦ”. По закон промяната на кандидат-кмета може да стане до 10 дни преди вота при извънреден случай като смърт, обясниха юристи от Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов