Избрани Новини

Кон блъсна 30-годишен дървосекач

Юсуф М. е приет с мозъчно сътресение в хирургия на благоевградската болница

Юсуф М. е приет с мозъчно сътресение в хирургия на благоевградската болница, след като кон го блъснал силно в главата, пише struma.bg. Инцидентът станал вчера около 14,00 часа в балкана, на 30 км над Благоевград, в района на ски курорта „Картала“. По време на дърводобив конят се препънал и паднал, 30-годишният Юсуф се опитал да му помогне да се изправи и докато дърпал юздите, животното изведнъж скочило и конската глава се забила със сила в надвесилия се над него мъж. Незабавно приятели на младия мъж го транспортирали до спешно отделение на благоевградската болница.

"Касае се за пациент, който е приет по спешност с контузия на главата. След направените изследвания в образна диагностика фрактура на черепа и шийни прешлени не е  установена. Консултиран е с хирург и остава за лечение", каза началникът на хирургия на МБАЛ - Благоевград д-р Димитър Димитров.

Вчера в хирургично отделение е приет и 55-годишен мъж, ухапан от немска овчарка. Кучето се нахвърлило върху него неочаквано, докато влизал в цех в Благоевград. Пострадалият мъж се отбранявал с ръце и докато ръкомахал, кучето пазач го захапало. Оказана му е първа помощ в спешно отделение и е настанен за лечение.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов