Избрани Новини

Кресненското дефиле е сред най-опасните пътни участъци в страната

Причините за катастрофите са несъобразената скорост и навлизането в насрещното движение

Участъкът от международния път Е-79 в района на Кресненското дефиле е сред най-опасните пътищата в страната, сочи статистика на Пътна полиция. Трасето е в черния списък с пътищата, където стават най-много катастрофи със загинали. От началото на годината пътните инциденти в Благоевградска област са над 890, от тях 9 са в района на Кресненското дефиле, където при катастрофи са загинали четирима души, а ранените са 12.

Причините за катастрофите в Кресненското дефиле са несъобразената скорост и навлизането в лентата за насрещно движение. Според шофьорите инцидентите стават, заради изнервени водачи, които бързат и изпреварват без да имат добра видимост.

“Тясно е, кара се с несъобразена скорост, изпреварва се преди завоите, няма видимост.”

“Ако се кара внимателно, не е опасен участъкът.”

От Пътна полиция- Благоевград казаха, че в района има достатъчно полицейски екипи, които следят за нарушителите на пътя, а указателни табели предупреждават за рисковите участъци.

“Използваме също така и мобилните системи за контрол на скоростта , а така също в летния период и използваме мотоциклети, които констатират нарушенията в движение”, обясни Димо Чобанов, началник сектор „Пътна полиция” в ОД на МВР-Благоевград.

От Пътна полиция съветват шофьорите да карат с повишено внимание в района на Кресненското дефиле през есенно-зимния сезон, заради опасността от падащи камъни, съобщава още БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов