Избрани Новини

Общински площи стават частен паркинг в Благоеград

За хора, които заграждат общински площи, има предвидени санкции

Все повече жители на блокове в Благоевград заграждат околоблоковите пространства и ги превръщат в частен паркинг, предаде БНТ. Така осигуряват места за автомобилите си и не допускат коли от други квартали да паркират наоколо. От Община Благоевград обаче категорично забраняват подобен вид заграждения.

С един синджир и катинар хората от един блок са си осигурили 20-тина паркоместа в центъра на града. Твърдят, че са го направили, защото много коли от други квартали идват и паркират тук, за да спестят пари от синя зона. Така местните няма къде да оставят автомобилите, когато се прибират вкъщи.

От Общината обаче не мислят така. Оттам категорично забраняват подобен вид заграждане и подчертават, че си има процедура, по която общинско място може да се превърне в паркинг за блок.

“И вече по етапния законен ред могат да направят такива постъпки, в противен случай всичко е незаконно и нерегламентирано. Би било редно след като ползваш нещо общинско, да се заплаща”, коментира Кирил Манов от Община Благоевград.

За хора, които заграждат общински площи, има предвидени санкции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов