Избрани Новини

"Урок за България“ изнесе проф. д-р Божидар Димитров

Инициативата е на Георги Андонов – кандидат за кмет на община Гоце Делчев от ПП ГЕРБ

Залата в Общинския исторически музей в гр. Гоце Делчев се оказа тясна за всички желаещи да чуят „Урок за България“, който изнесе директорът на Националния исторически музей проф. д-р Божидар Димитров по инициатива на Георги Андонов –кандидат за кмет на община Гоце Делчев от ПП ГЕРБ.

Проф. д-р Димитров гостува в Гоце Делчев по инициатива на Георги Андонов във връзка с честването на 103-та годишнина от освобождението от османско владичество.

"За мен е чест да бъда тук, точно в този знаменателен ден за Гоце Делчев. Преди 103 години сте имали честта първи комендант на града да бъде прочутият български поет Пейо Яворов – това е само един от многото поводи за гордост, които имате". С тези думи проф. д-р Божидар Димитров се обърна към жителите на Гоце Делчев.

С голям интерес ученици и учители от Гоце Делчев обсъдиха с проф. д-р Димитров различни въпроси, свързани с Балканската война и Ньойския мирен договор.

„Инициирах този открит урок по няколко причини. От една страна, защото исках да направя един малък жест към жителите на Гоце Делчев в този толкова важен за всички ни ден. От друга страна – винаги съм вярвал, че трябва да се отнасяме с особено уважение и почит към историята и предците си. И не само да ги уважаваме, но и да предаваме тези ценности към бъдещите поколения. Така разбирам аз любовта към България“, заяви след края на събитието Георги Андонов.

По случай 103-та годишнина от освобождението на Гоце Делчев Андонов подари на всички директори на училища и учители по история на територията на общината книгата „Забравената война 1912-1913“ на Красимир Узунов и проф. Генчо Начев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов