Избрани Новини

Сърби обучаваха футболни треньори в Благоевград

Лектори бяха Предраг Стоянович, Бранко Бужишич и Душан Радошевич

Треньори от Сърбия проведоха обучение в Благоевград на местни футболни специалисти. Лектори бяха Предраг Стоянович, Бранко Бужишич и Душан Радошевич. Те представиха новия метод, по който ще се тренират школите на „Пирин" – Благоевград – „Кървър".  „Откакто клубът е общински, което стана благодарение на досегашния кмет и кандидат за втори кметски мандат Атанас Камбитов и на общинския съвет, нещата вървят в правилна посока. Направи се основен ремонт на интерната, нови терени в с Рилци, поднови се тревната настилка на стадион „Христо Ботев", а сега вече се надгражда и с нова методика на обучение за игра, която ще ни изведе до световни величини на сцената с  майсторски футболисти. Ще бъдем конкурентни на западните отбор. Затова сме подписали договор с „Кървър" - методиката. Лицензираната фирма е от Сърбия", каза управителят на ОФК „Пирин"  Венко Попов.

„Преди да представя методиката и нейната специфика, искам да благодаря на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, защото има визия за развитието на спорта, особено за футбола в Благоевград. Също и на „Пирин", който е известен в света като клубът, развил Димитър Бербатов. Искаме да помогнем на клуба с „Кървър" - методът на обучение да развие повече футболисти като Бербатов", каза техническият директор на „Кървър" - обучението Ренато Пърша. Той обясни, че основната цел на метода е развитието на индивидуалните качества на играчите. „Крайно време е всички да разберем, че футболът не е само занаят, а и наука. Трябва да си признаем, че в България изоставаме в тази посока. Бях впечатлен от резултатите, погледнете Хърватия и Сърбия колко млади таланти създават. Погледнете трансферите. Още преди „Пирин" да стане общински, идеята беше този метод да се приложи", сподели кандидът за кмет Атанас Камбитов.

Стадион „Хр. Ботев" ще бъде реконструиран, така че да отговаря на всички изисквания. Това е работа на общината, другото е работа на треньорите. За да може да се приложи на 100 %  тази методология, трябва да има база. „Децата ги имаме, 440 са в момента в двете школи, талантите ги имаме. Пожелавам не само един Бербатов, а много да излязат. Това ни е идеята, това работим и се надявам, сигурен съм, че ще имаме успех", сподели Камбитов, цитиран от standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)